Imate žicu za učenje?

O e-learningu

Laptop, blok za pisanje, šalica kave na stolu
Online učenje razvija se s razvojem tehnologije i danas polaznicima nudi individualizirano iskustvo učenja.

Bez obzira na koji se način provodi edukacija, na tradicionalan način ili korištenjem tehnologije, uobičajeno se prikupljaju informacije poput broja educiranih zaposlenika, sati edukacije tijekom nekog perioda, cijene edukacije i pripadajućih troškova.

Sve je više online sadržaja za učenje koji na različite načine prezentiraju gradivo, a zamjetno je da se jedan dio ističe kvalitetom i zanimljivošću, ali i da je velik broj tih sadržaja nekvalitetan, zamoran, neprikladan ili neučinkovit.

Otkrijte kojih je sedam najvažnijih e-learning trendova u 2016., prema pisanju eLearning Industry...

Ovdje možete pogledati infografiku koja pokazuje rezultate istraživanja o vrijednosti e-learninga među 58.000 Skillsoftovih korisnika širom svijeta.

Live Learning je program koji donosi prednosti treninga vođenog predavačem, ali istovremeno i efikasnost i fleksibilnost online učenja. Predavanja vode instruktori svjetske klase u unaprijed određenim terminima, a snimke predavanja su dostupne i naknadno na zahtjev. 

Learning Management System (LMS), Learning Content Management System (LCMS) dva su uvelike različita pojma. Generički gledano, to su dva potpuno različita produkta, iako je tijekom vremena došlo do približavanja koje bi u konačnici moglo dovesti do fuzije te dvije vrste e-learning proizvoda. Razlikovanje LMS-a i LCMS-a dodatno je zakomplicirano činjenicom da postoji sve veće preklapanje između njih. Tako, npr., danas mnogi LCMS-ovi uključuju i podatke o polaznicima i njihovim aktivnostima te prate njihov napredak i performanse. S druge strane, sve veći broj LMS-ova nudi i neki oblik predložaka ili alata za pomoć pri razvoju sadržaja.

Tin Can je logičan slijednik SCORM standarda, a za njegov razvoj zaslužna je kompanija Rustici software koja je odabrana od strane ADL incijative za posao unapređenja SCORM standarda, odnosno definiranja sljedeće generacije e-learning standarda.

SCORM (Shareable Content Object Reference Model) je skup tehničkih specifikacija baziranih na radu AICC (Industry CBT Committee), IEEE LTSC (Learning Technology Standards Commitee) i IMS Global Consortium organizacija, a ideja je bila kreirati j

Danas gotovo svi e-learning proizvodi koji se nalaze na tržištu nose oznaku standarda kojem pripadaju. U članku donosimo dvije najvažnije organizacije za standardizaciju, a osim njih još su dva značajna tijela koje se bave standardizacijom u području e-learninga.

Koraci do učenja

1Prijavi se

Prijavite se, a ako nemate korisničko ime, registrirajte se.

2Pronađi i upiši program

Pronađite edukacijske programe u Katalogu i Certifikaciji, ili koristite polje za pretragu.

3Uči

Upisani programi dostupni su u meniju Korisnik, Moji tečajevi.

»Detaljne upute

Trebate pomoć?

Trenutno nema programa koji imaju objavljene termine.