Imate žicu za učenje?

Vi ste ovdje

Početna | Koraci do učenja

Koraci do učenja

Korak 1: Registriraj se

Kako biste se mogli prijaviti na željenu edukaciju, potrebno je na portalu napraviti vlastiti korisnički račun. Potrebni su nam:

 • Vaše ime i prezime koji će biti i na diplomi kad savladate tečaj.
 • E-mail adresa na koju ćemo vam slati podatke i upute za prolazak kroz tečaj. Povremeno na e-mail možete dobiti obavijesti o novostima na portalu, a u bilo kojem trenutku se možete odjaviti s liste primatelja obavijesti.
 • Broj telefona na koji vas možemo nazvati u slučaju poteškoća ili nemogućnosti komunikacije e‑mailom.

Prilikom registracije dobivate vlastito korisničko ime (uobičajeno e-mail adresa) i birate lozinku.

Sve vaše podatke smatramo povjerljivima i ne koristimo u svrhe osim onih navedenih ovdje. Izjava o privatnosti.

Registraciju je potrebno napraviti samo jednom, kasnije se na portal uvijek spajate s vlastitim korisničkim imenom i lozinkom.

Korak 2: Pronađi edukaciju

Edukacijske programe na portalu edukacija.net možete pronaći u Katalogu i Certifikaciji.

Unutar Kataloga nalaze se online i kombinirani edukacijski programi koji uključuju vrhunske e-learning tečajeve najpoznatijih svjetskih vendora i iskusne predavače i mentore.

Programi su podijeljeni na nekoliko velikih područja, unutar kojih se nalaze potkategorije i programi. Postoji više vrsta programa:

 • E-learning programi i mentorirani e-learning programi - programi za samostalan rad online, bez ili uz podršku stručnog mentora
 • Kombinirani (blended) programi - programi koji uključuju nekoliko različitih metoda edukacije, uobičajeno e-learning i predavanja u učionici ili online
 • Učionički programi - klasični programi koji uključuju predavanja i radionice u učionici
 • Online predavanja - programi koji se baziraju na predavanjima koja se prenose putem Interneta
 • Video lekcije - programi koji se baziraju na snimljenim materijalima.

Vrsti programa ima više, a uz svaki program će biti jasno naznačeno kojoj vrsti pripada. U opisu programa vrsta će biti opisana detaljnije, a osim toga, uz svaki program bit će navedene sve metode prijenosa znanja koje se u sklopu njega koriste.

Unutar strukture Certifikacija pronađite programe za stjecanje stotinjak najpoznatijih svjetskih IT i poslovnih certifikata, odnosno pripremu za polaganje nekoliko stotina certifikacijskih ispita. Brzo i jednostavno pronađite e-learning program koji vam može poslužiti kao priprema za željeni certifikat. E-learning programi uključuju visokokvalitetne multimedijalne i interaktivne e-learning tečajeve na engleskom jeziku, pripremne online testove nalik stvarnim certifikacijskim testovima, a uz dio programa dostupna je i podrška online mentora.

Programi su podijeljeni u nekoliko velikih područja: IT, poslovni, desktop i strani jezici. Unutar svakog područja, certifikacijski programi se dijele po vendorima, certifikacijama i pripadajućim ispitima. Za svaki ispit postoji pripremni program za koji možete pronaći njegov opis i popis uključenih online resursa za učenje.

Korak 3: Prijavi se na željeni program

Na programe koji ne uključuju predavanja u određenim terminima možete se prijaviti u bilo kojem trenutku i započeti s učenjem odmah. Za programe koji uključuju predavanja objavljujemo termine početaka edukacija na koje se možete prijaviti i uključiti. Ukoliko nema dostupnog termina, svejedno se možete prijaviti kako bismo vas obavijestili kad objavimo novi termin.

Nakon prijave, kontaktirat ćemo vas vezano uz detalje i poslati ponudu za plaćanje. Pristup tečajevima bit će vam omogućen najkasnije u roku od 2 radna dana od uplate ili na dan početka edukacije.

Većinu e-learning programa, online knjiga, snimki predavanja i slično možete besplatno i bez obaveze isprobati tako da se prijavite za demo. Ukoliko se kasnije odlučite za kupnju, na program se možete prijaviti na gore opisan način.

Dio programa je besplatan, a dodatno provjerite i naše besplatne Kapljice znanja za koje nije potrebna prijava!

Korak 4: Uči

Nakon završenog procesa prijave, kontaktirat ćemo Vas najčešće mailom kako bismo potvrdili prijavu i pripremili pristupe za edukaciju. S obzirom na to da programi sadrže različite e-tečajeve i druge online resurse, pojedinima se pristupa putem različitih sustava za e-učenje. Pristupne podatke i upute poslat ćemo Vam putem e-maila, pa je stoga važno da upišete valjanu adresu prilikom prijave.

Za pristup online resursima potreban je pristup internetu, a za pojedine tečajeve na početku je potrebno pripremiti računalo (instalirati besplatne dodatke za internet preglednik). U sklopu programa nalazit će se i upute za pripremu računala, a u slučaju poteškoća, naši stručnjaci su vam na raspolaganju.

Sve upute i pristupne podatke poslat ćemo vam i putem e-maila, a za programe koji sadrže predavanja u točno određenim terminima dobit ćete i podsjetnike kako ih ne biste propustili.

U slučaju poteškoća ili pitanja

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje vezano uz sadržaj ili način funkcioniranja programa, način korištenja pojedinih resursa ili drugo, postavite nam pitanje na jedan od sljedećih načina:

 • Putem e-maila info@cognita.hr.
 • Putem telefona +385 1 6558 440 (u radno vrijeme, 8-17).

Ako imate poteškoća s pristupom portalu ili tečajevima, ne uspijevate pripremiti računalo ili ne vidite aktivirane tečajeve, provjerite jeste li napravili sve potrebno:

 • Jeste li se registrirali i prijavili na portal?
 • Zaboravili ste lozinku? Zatražite novu (kliknite na Prijava u desnom gornjem kutu).
 • Jeste li se prijavili na željeni program? Ako ste upravo napravili prijavu, poslat ćemo vam ponudu, a pristupe otvoriti u roku od 2 radna dana od uplate.
 • Jeste li napravili sve korake iz uputa koje ste dobili za tečaj?

Ako ništa od navedenog ne pomaže, pomoći će vam naši stručnjaci. Javite nam se:

 • Putem e-maila support@cognita.hr.
 • Putem telefona +385 1 6558 440 (u radno vrijeme, 8-17).

Naši stručnjaci javit će se što je prije moguće i pomoći vam da uspješno krenete s učenjem. Ponekad je najjednostavniji način udaljeno spajanje na vaše računalo, za što koristimo program TeamViewer. Kako bismo se mogli spojiti, potrebno je instalirati program koji možete preuzeti ovdje.

U slučaju da imate poteškoća s korištenjem tečajeva ili sa svladavanjem gradiva:

 • Pročitajte upute za korištenje pojedinih tečajeva.
 • Kontaktirajte mentora na mentor@cognita.hr.
 • Nazovite nas na +385 1 6558 440 (u radno vrijeme, 8-17).

Komentari

Koraci do učenja

1Prijavi se

Prijavite se, a ako nemate korisničko ime, registrirajte se.

2Pronađi i upiši program

Pronađite edukacijske programe u Katalogu i Certifikaciji, ili koristite polje za pretragu.

3Uči

Upisani programi dostupni su u meniju Korisnik, Moji tečajevi.

»Detaljne upute

Trebate pomoć?