Imate žicu za učenje?

Technology & Developer Expert

Pristup

300 dana.

0
Još nema glasova
 

Termini

Uvijek dostupno

 

Želite samo probati?

Za demo je potrebna prijava.

Opis

Technology & Developer kolekcija sadrži nekoliko tisuća Skillsoftovih (www.skillsoft.com) multimedijalnih interaktivnih e-tečajeva i drugih online sadržaja na engleskom jeziku za profesionalne informatičare. Trenutni popis e-tečajeva dostupan je u katalogu na listovima Technology & Developer i Certification Matrix. Uz svaki tečaj postoji link na njegov opis i predviđeno trajanje u satima, a postoji nekoliko vrsta sadržaja (stupac Asset Type):

 

 

 

E-learning courses – "klasični" e-learning tečajevi, strukturirani i slijedni materijali za samostalno učenje. Svaki tečaj uključuje i pripadajući test za ocjenu usvojenog znanja.

TestPreps – testovi za pripremu certifikacijskih ispita.

Mentoring Assets – usluga mentora putem diskusijskih grupa i chata.

Final Exams – završni testovi kojim se dokazuju usvojena znanja za pohađanu seriju tečajeva. U nekim slučajevima, prolaz na testu je preduvjet za stjecanje certifikata.

Live Learning – online predavanja vođena iskusnim predavačima i stručnjacima.

Books – pristup online knjigama poznatih svjetskih izdavača u HTML formatu. 

Osim naslova iz kataloga (>5.000 naslova), polazniku je dostupan čitav niz drugih resursa, poput dodatnih članaka, videa, snimki predavanja i online predavanja uživo i interaktivnih labova (Practice Labs i CodeX). U sklopu kolekcije Technology & Developer Expert, dostupno je više od 10.000 online knjiga poznatih i renomiranih izdavača (https://www2.skillsoft.com/books/publishing/).

U katalogu se na listu Certification matrix većina tečajeva ponavlja, jedino što su tečajevi grupirani prema certifikatima i ispitima za koje služe kao priprema. Tamo gdje je to potrebno za potrebe certifikacijskog procesa, tečajevi su i akreditirani, odnosno radi se o službeno priznatim tečajevima. Primjer je PMP certifikat za čije je stjecanje osim polaganja ispita potrebno proći akreditiranu edukaciju, a što je moguće putem naših tečajeva.

Katalog obuhvaća gotovo sva glavna informatička područja: Software Development, Operating Systems and Server Technologies, Internet and Network Technologies, Database, Data & Analytics, Web Design, Enterprise Resource Planning Systems, Disaster Recovery, Security, Product Development, Project Management, Business in IT. Što se tiče certifikata, obuhvaćeni su certifikati najpoznatijih vendora: (ISC)2, Amazon, ISTQB, ISACA, Cisco, Microsoft, CompTIA, ITIL, Oracle, Red Hat, SAS, TOGAF, Vmware…

Posebno skrećemo pažnju na Practice Labs i CodeX koji polaznicima omogućavaju vježbanje korištenja aplikacija i opreme (npr. podešavanje mrežne opreme, servera, operacijskog sustava…) te programiranje u virtualnoj okolini. To znači da polaznik ne mora imati navedenu opremu i softver, odnosno može isprobavati mogućnosti bez straha i neograničeno, uz priložene upute, zadatke i automatsku evaluaciju. Kolekcija uključuje i tzv. Aspire Journeys – unaprijed pripremljene programe za pojedine kompetencije ili profesije (npr. za developere, programere, analitičare podataka, stručnjake za sigurnost, projektne menadžere…).

Kolekcija ima sljedeće osobine:

 • Polaznik dobiva pristup svim uključenim resursima na godinu dana. Dobiva vlastito korisničko ime i lozinku kojima pristupa sustavu i tečajevima.
 • Kolekcija se redovno ažurira, a polaznik automatski dobiva pristup svim sadržajima koji će se u kolekcije dodati tijekom trajanja pristupa.
 • Svim tečajevima i drugim resursima se može pristupati u bilo koje vrijeme, 24x7, neograničen broj puta. Čak i kada polaznik neki tečaj savlada, može mu ponovo pristupiti radi ponavljanja i osvježavanja znanja.
 • Polaznici sadržaje mogu pregledavati korištenjem preglednika na bilo kojem uređaju s pristupom internetu i sustavu koji će se implementirati, a za pojedine mobilne uređaje dostupna je i mobilna aplikacija.
 • E-tečajevi su strukturirani (podijeljeni na cjeline - module, poglavlja, lekcije...), multimedijalni, interaktivni i polaznika slijedno vode kroz gradivo. Polaznik tipično ima gumbe za navigaciju (naprijed, nazad) kojima se kreće kroz gradivo. Na pojedinim stranicama nalazi se gradivo prezentirano u obliku teksta, slike, animacije, videa ili interaktivnih elemenata. Najčešće postoji i glas koji čita tekst prikazan na ekranu (ili se tekst moze prikazati u obliku titlova).
 • Interaktivni elementi uključuju kviz pitanja, zadatke i vježbe čiji je cilj polazniku pomoći u savladavanju gradiva.
 • Da bi polaznik savladao tečaj, treba proći kroz sve stranice neke lekcije i kroz sve lekcije tečaja.
 • Nije potrebno proći kroz cijeli tečaj (ili lekciju) odjednom. Sustav pamti postignuto i kod sljedeće prijave polaznika će dočekati ista situacija kao kod zadnjeg pristupa (zapamćen napredak i lokacija na kojoj se nalazio).
 • Većina tečajeva uključuje testove koje je moguće koristiti za predtestiranje i završno testiranje. Polaznik testovima može pristupati višekratno, a njihova glavna namjena je samostalna evaluacija postignutog.
 • Tečajevi mogu uključivati transkripte, Skill BriefoveJob Aidove i druge dodatne resurse, koji korisniku služe kao dodatni materijali za učenje i kasniji rad i koje može isprintati.
 • Sadržaji online knjiga nisu u obliku PDF-a već web stranica, što znači da polaznici mogu pretraživati sadržaj i rezultate dobiti na razini stranice unutar neke knjige. Dijelove teksta moguće je označiti, kopirati ili ispisati. 
 • Pojedine sadržaje korisnik može preuzeti za pregled i preslušavanje offline, ali samo korištenjem mobilne aplikacije, odnosno ova mogućnost nije dostupna za korištenje na računalima već samo na mobilnim uređajima.

Značajke kolekcije Technology & Developer:

Instrukcijski dizajn – Naše tečajeve visoke kvalitete razvijaju stručnjaci iz svog područja, a uređuju ih Skillsofotovi stručnjaci za e-učenje. Puno ulažemo u kolekciju u koju se kontinuirano dodaju novi naslovi.  Suradnja sa stručnjacima – Investiramo u stručne predavače koji su odgovorni za razvoj sadržaja u našim materijalima za učenje. Vodeći stručnjaci i mentori pripremaju vas za IT certifikate i pomažu vam položiti certifikacijske ispite. 
Kanali – Više od 500 kanala fokusiranih na kompetencije koje su najtraženije u vodećim svjetskim kompanijama i sa specijaliziranim programima učenja za različite polaznike. Razvoj talenata – Pomno odabrane playliste i nastavni programi vode polaznike kroz razne stadije karijere, nadograđujući njihova znanja.
Inclusive Learning – Polaznici uče na način koji njima najbolje odgovara jer imaju pristup raznovrsnim materijalima za učenje: video lekcije, digitalne knjige, audio knjige, virtualno okruženje za vježbu, predavanja uživo. Zahvaljujući raznovrsnim mogućnostima sadržaji su pristupačni ljudima s različitim navikama i sposobnostima učenja.  Certifikati – Podrška za više od 100 ispita za stručne IT certifikate vodećih profesionalnih kompanija za softverska, hardvarska, cloud i druga rješenja. Zabilježena stopa prolaznosti je 90%.
Od početne do napredne razine – Sadržaji koje nudimo podijeljeni su u razine: početnik, srednja razina, napredna razina, stručnjak. Razine učenja određene su standardima i inicijalnim provjerama znanja u skladu s priznatim certifikatima na tržištu. Kod određivanja razine znanja, vodimo se za standardima poput SFIA-e i NICE-a jer su kreirani prema standardima struke.  Percipio ELSA – Percipio ELSA (Embedded Learning Synchronized Assistant) omogućuje pristup platformi za učenje direktno iz sadržaja drugih web stranica i pretraživača. 


 

Kome je program namijenjen

Program je namijenjen svim postojećim i budućim informatičkim stručnjacima bez obzira u kojem području se specijaliziraju: Software Development, Operating Systems and Server Technologies, Internet and Network Technologies, Database, Data & Analytics, Web Design, Enterprise Resource Planning Systems, Disaster Recovery, Security, Product Development, Project Management, Business in IT.

Struktura programa

VIDEO LEKCIJE
Sadržaji su dostupni u formatu mikro lekcija na računalu ili mobilnoj aplikaciji. Partneri za isporuku sadržaja su ITProTV i LoonyCorn koji razvijaju tehnički suvremene video lekcije.
ONLINE KNJIGE
U online biblioteci s najširim izborom knjiga na tržištu nalazi se literatura za razvojne programere, nove tehnologije, pripreme za certifikate, sistemske administratore i čitav niz drugih informatičkih područja. Skillsoftovi partneri su vodeći svjetski izdavači na području informacijskih tehnologija i tehničkim i poslovnim vještinama, poput Apress, McGraw Hill, IT Revolution, Bleeding Edge Press i Rocky Nook Publishers. Listu izdavača možete pronaći ovdje: https://www2.skillsoft.com/books/publishing/.
PROVJERE ZNANJA
Kolekcija tečajeva Tehnologija i razvoj sadrži 6.000 testova za provjeru znanja s integriranim izvještajima o prolaznosti na platformi Percipio.
PRIPREME ZA CERTIFIKACIJSKE ISPITE (TEST PREPS)
Pripremni testovi za certifikacije kreirani su tako da polaznik vježba dok se priprema za ispit. Pripremni testovi se mogu polagati neograničen broj puta, odnosno sve dok polaznik ne stekne potrebno znanje. Testovi se mogu polagati i s vremenskim ograničenjem kao simulacija pravog testa. Istraživanja bilježe 91% prolaznosti kod prvog polaganja testa za polaznike koji su koristili ove sadržaje za pripremu.
MENTOR UŽIVO
Besplatni online mentori su certificirani IT stručnjaci kojima možete postavljati pitanja o pojedinim certifikatima, certifikacijskim ispitima i procesu certifikacije.
SKILLSOFT CODEX I PRACTICE LABS
Virtualno okruženje za vježbu sadrži zadatke za kôdiranje s instrukcijskim videima. U ovom okruženju razvojni programeri mogu učiti, vježbati i usavršavati svoje vještine u integriranom razvojnom okruženju (integrated development environment - IDE) gdje odmah dobiju povratnu informaciju i validaciju kôda. Koristeći virtualne uređaje i funkcionalan IDE polaznici mogu vježbati u tzv. sand-boxovima. Virtualna okruženja za vježbu dostupna su za: CISSP, CompTIA, IC3 – Global Standard 5, Oracle, Microsoft administration & certification, Wireshark, VMware, Python, Software Development Fundamentals, i druge tehnologije.
SKILLSOFT BOOTCAMP
Za pojedine teme, polaznicima su dostupna online predavanja uživo koja drže priznati stručnjaci i predavači. Polaznici sudjeluju u virtualnim sesijama uživo, ali imaju i pristup snimkama prijašnjih sesija za ponavljanje gradiva. Predavanja pokrivaju teme poput CompTIA, vođenje projekata, MCSE, DevOps itd.

 

Metode izvršavanja programa

Certifikacija

Uključeni su sadržaji koji služe kao podrška za pripremu više od 100 ispita za stručne IT certifikate vodećih profesionalnih kompanija za softverska, hardvarska, cloud i druga rješenja. Obuhvaćeni su certifikati najpoznatijih vendora: (ISC)2, Amazon, ISTQB, ISACA, Cisco, Microsoft, CompTIA, ITIL, Oracle, Red Hat, SAS, TOGAF, Vmware… Statistika pokazuje da polaznici imaju stopu prolaznosti od 90%.

E-learning moduli

Ovaj program nema dodatnih e-learning modula.

Komentari

Koraci do učenja

1Prijavi se

Prijavite se, a ako nemate korisničko ime, registrirajte se.

2Pronađi i upiši program

Pronađite edukacijske programe u Katalogu i Certifikaciji, ili koristite polje za pretragu.

3Uči

Upisani programi dostupni su u meniju Korisnik, Moji tečajevi.

»Detaljne upute

Trebate pomoć?