Imate žicu za učenje?

Usavrši vještine programiranja i osvježi životopis

Sučelje aplikacije

Poznato je da je potražnja za razvojnim programerima u porastu i da su mnogobrojne IT tvrtke u Hrvatskoj i inozemstvu u neprekidnoj potrazi za kvalitetnim stručnjacima. Naravno, zbog velike potražnje, na tržištu rada svakoga dana pojavljuje se sve veći broj razvojnih programera pa je tako i konkurencija u potrazi za idealnim poslom sve veća.

S obzirom na veliki broj stručnjaka na tržištu rada, važno je istaknuti se svojom stručnošću, znanjima i vještinama. U stjecanju novih znanja i vještina vrlo je važno pronaći odgovarajuću edukaciju koja će te osposobiti za rad na praktičnim zadacima u projektima tvog budućeg poslodavca.

Skillsoft, jedna od najpoznatijih svjetskih tvrtki koja kreira visokokvalitetne sadržaje za e-učenje, u online tečajeve uklapa i virtualne laboratorije za praktične vježbe programiranja. Kako ova inventivna i korisna značajka funkcionira i pomaže razvojnim programerima da usavrše svoje vještine, pročitaj u nastavku članka.

Virtualni laboratoriji za programiranje: Skillsoft Virtual Practice Labs

Practice Labs, odnosno virtualna okruženja za vježbu, sadrže vođene vježbe za učenje i usavršavanje vještina programiranja za developere. U ovom okruženju razvojni programeri mogu učiti, vježbati i usavršavati svoje vještine u integriranom razvojnom okruženju (integrated development environment - IDE) gdje odmah dobiju povratnu informaciju i validaciju koda. Virtualno okruženje za vježbu sadrži zadatke za kodiranje s instrukcijskim videima.

Većina ovih virtualnih laboratorija sadrži i „izazove“. Practice Lab Challenge Tasks su zadaci koje razvojni programer rješava samostalno, a nakon uspješno završenog zadatka, potrebno je odgovoriti na nekoliko pitanja o svom radu.

Developerima su na raspolaganju i Sandbox Developer Labs. Koristeći virtualne uređaje i funkcionalan IDE, razvojni programeri mogu vježbati u tzv. pješčanicima (Sandbox)—uz vođene vježbe ili samostalno. U ovom virtualnom okruženju dostupni su alati, aplikacije i razvojno okruženje koje možeš koristiti za vježbu. Također možeš jednostavno učitati ili preuzeti kodove, skupove podataka i druge alate.

Virtualna okruženja za vježbe programiranja dostupna su za:

 • CISSP
 • CompTIA
 • IC3 – Global Standard 5
 • Oracle
 • Microsoft administration & certification
 • Wireshark
 • VMware
 • Python
 • Software Development Fundamentals, i druge tehnologije

Testna okruženja za vježbu polaganja certifikata: Skillsoft Certification Labs

Osim testnih okruženja za razvojne programere, Skillsoft kolekcija online tečajeva sadrži i testna okruženja s vježbama za certifikacijske ispite.

Certification Lab je virtualno okruženje dizajnirano za vježbu naprednih vještina potrebnih za polaganje certifikacijskih ispita.

Svako testno okruženje s vježbama za polaganje certifikacijskih ispita usklađeno je s ishodima ispita, a podaci nam pokazuju da polaznici pomoću ovih vježbi znatno povećavaju svoje šanse za uspješno polaganje certifikata.

Uz pomoć Skillsoft Certification Labs testnih okruženja za vježbu pripremi se za certifikacijske ispite:

 • CompTIA N10-008
 • CompTIA 220-1102
 • Cisco CCNA 200-3010
 • Windows 10-MD-100 (Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate), i druge certifikate.

Bogata ponuda testnih okruženja za vježbe programiranja

Želiš li istražiti bogatu ponudu testnih okruženja za vježbe programiranja?

Virtualni laboratoriji i testna okruženja dostupni su u sklopu Skillsoftove kolekcije online tečajeva Technology & Developer.

Imaš pitanja ili želiš besplatan demo pristup kolekciji online tečajeva i virtualnim laboratorijima?

Javi nam se na info@cognita.hr .

Slični članci

Ako ste početnik koji želi steći nova znanja kako bi pronašli posao u danas najatraktivnijoj industriji ili napredovali u karijeri ili ste iskusni renomirani informatički stručnjak ili se pripremate za stjecanje nekog od svjetskih industrijskih certifikata, provjerite kolekciju Technology & Developer Expert!

Pozivamo vas na online predavanje Introduction to the Agile Principles and Mindset koje će se održati u petak 14.1.2021. od 17:00-20:00. Predavanje je dio Technology & Developer kolekcije, ali ćemo svim zainteresiranima omogućiti besplatan pristup u navedenom terminu!

ekran računala prikazuje javascript kod
Istraži našu promotivnu ponudu i nauči jedan od najpopularnijih programskih jezika za razvoj interaktivnih web stranica.

Komentari

Koraci do učenja

1Prijavi se

Prijavite se, a ako nemate korisničko ime, registrirajte se.

2Pronađi i upiši program

Pronađite edukacijske programe u Katalogu i Certifikaciji, ili koristite polje za pretragu.

3Uči

Upisani programi dostupni su u meniju Korisnik, Moji tečajevi.

»Detaljne upute

Trebate pomoć?

Trenutno nema programa koji imaju objavljene termine.