Imate žicu za učenje?

Postani stručnjak za izradu web stranica i izgradi nove brendove

Tekst WordPress napisan na papiru u pisaćoj mašini

Svaka tvrtka, obrt ili webshop treba dobrog predstavnika. Najvažniji predstavnik i posjetnica tvog brenda je tvoj web.

Kako napraviti stvarno dobru web stranicu?

Web stranica i brend — veza koja traje

Izrada web stranice važan je element u prezentaciji tvog brenda.

Posjetiteljima svoje web stranice želiš predstaviti svoje poslovanje, približiti što baš tebe ističe među konkurencijom i omogućiti klijentima da te kontaktiraju.

Ako svoje proizvode prodaješ, onda ćeš trebati webshop koji će korisnicima pružiti najbolje moguće iskustvo kupovine.

Možda razmišljaš i o objavi bloga jer želiš dobro pozicionirati svoj brend pišući o stručnim temama iz svoje niše poslovanja.


Svi entuzijasti mogu se samostalno poigrati i okušati u izradi web stranice ili webshopa uz pomoć dostupnih jednostavnih sustava za upravljanje sadržajem.

No svatko tko se želi ozbiljno posvetiti kreiranju kvalitetne, responzivne, pristupačne i SEO optimizirane web stranice, najvjerojatnije će se obratiti timu stručnjaka.

Vješt i stručan web developer i web dizajner pretvorit će svaku tvoju ideju u značajku koja savršeno funkcionira na tvojoj web stranici, a dizajn prilagoditi dobro korisničkom iskustvu.

Koje vještine i znanja trebaju imati web developeri?

I poduzetnici koji tek pokreću posao i tvrtke koje su na tržištu već godinama trebaju zamah za svoj brend. Osim kreiranja dobrog poslovnog plana koji im pomaže pretvoriti ideje u djelo, vrlo brzo će zatrebati i kvalitetnu web stranicu koja će ih predstaviti svijetu.

Upravo tada na scenu stupa kvalitetan, pouzdan i stručan web developer koji će kreirati sustav na kojem će tvoj web besprijekorno raditi, svaka značajka savršeno funkcionirati, a svaki posjetitelj imati izvrsno korisničko iskustvo.

Back-end developer dobro poznaje CMS (Content Management System) sustave za upravljanje sadržajem na web stranici, dok front-end developer programira dizajn i vizualni identitet web stranice vodeći računa o prilagodbi stranice za razne uređaje. Vrlo važan segment u dizajnu web stranica je i inkluzivnost i prilagodba web stranica osobama s invaliditetom.

Ako želiš postati vrstan web developer ili web dizajner, istraži stručne online edukacije o alatima, sustavima i programskim jezicima u kojima ćeš naučiti sve što trebaš znati o izradi i razvoju web stranica i istaknuti se na tržištu rada.

Online edukacije za nove generacije web developera

Tvrtka Cognita već 20 godina kreira kvalitetne programe e-učenja, a sada vam zajedno sa svojim partnerom Skillsoftom donosi online edukacije za web developere. Skillsoftovi online tečajevi razvijeni su u suradnji s vrhunskim stručnjacima iz područja web developmenta i web dizajna.

Online tečajevi o izradi i dizajnu web stranica dostupni su za više razina znanja pa će i početnici i eksperti pronaći nešto za sebe.

Polaznici uče na inteligentnoj platformi za e-učenje Percipio, a dostupni su im raznovrsni resursi i sadržaji:

  • online tečajevi
  • provjere znanja
  • online knjige
  • virtualna testna okruženja za vježbe programiranja (Practice Lab)

U nastavku vam donosimo pregled nekih od najpopularnijih Skillsoftovih online edukacija na području web developmenta i web dizajna.

Ako tražite fleksibilan alat za izradu vaših web stranica i objavu blogova, upoznajte jedan od najpopularnijih sustava za upravljanje sadržajem (CMS) — WordPress.

Upoznajte Drupal — popularnu open source platformu za upravljanje sadržajem koja omogućuje jednostavnu izradu i upravljanje sadržajem web stranica.

Naučite kako koristiti Adobe Dreamweaver — popularan alat za izradu i uređivanje web stranica koji podržava HTML, CSS, JavaScript i druge programske jezike i omogućuje brzu izradu i dizajn responzivnih mrežnih stranica.

Upoznajte nebrojene mogućnosti prezentacijskog jezika HTML5 i stilskog jezika CSS3 — osnovnih jezika koje upotrebljavamo za izradu web stranica.

Svatko tko se želi baviti programiranjem treba znati kako i zašto koristiti JavaScript — skriptni jezik koji se koristi za kreiranje dinamičkih web stranica.

Naučite kako dizajnirati web stranicu koja pruža pozitivno korisničko iskustvo i upoznajte se s cijelim procesom izrade web stranice u online edukaciji Web dizajn.

Ako želite istražiti neki od ovih zanimljivih online programa učenja, javite nam se na info@cognita.hr za besplatan demo pristup.

Slični članci

Program je baziran na multimedijalnim, interaktivnim e-tečajevima za samostalno učenje na engleskom jeziku. Serija sadrži nekoliko povezanih tečajeva za koje je predviđeno nekoliko sati učenja, a to je usporedivo s klasičnim učioničkim seminarima u trajanju od pola dana do dva dana.

Program je baziran na multimedijalnim, interaktivnim e-tečajevima za samostalno učenje na engleskom jeziku. Serija sadrži nekoliko povezanih tečajeva za koje je predviđeno nekoliko sati učenja, a to je usporedivo s klasičnim učioničkim seminarima u trajanju od pola dana do dva dana.

Otkrijte i istražite uzbudljivi svijet web dizajna i tehnologija izrade web stranica.

Komentari

Koraci do učenja

1Prijavi se

Prijavite se, a ako nemate korisničko ime, registrirajte se.

2Pronađi i upiši program

Pronađite edukacijske programe u Katalogu i Certifikaciji, ili koristite polje za pretragu.

3Uči

Upisani programi dostupni su u meniju Korisnik, Moji tečajevi.

»Detaljne upute

Trebate pomoć?