Imate žicu za učenje?

Kako svladati umijeće mekih vještina i pokrenuti karijeru?

Ruka slaže kockice s ikonama koje prikazuju meke vještine

Tijekom svog profesionalnog putovanja svi stječemo znanja koja će nam pomoći ostvariti željene ciljeve. Slijedeći svoje interese i talente odabiremo fakultete ili škole koji će nas osposobiti za određene poslove i odgovornosti. Jednom kad počnemo primjenjivati stečena znanja u realnim poslovnim situacijama, ubrzo otkrijemo da je za pronalaženje svog mjesta u profesionalnom svijetu potrebno steći i neke dodatne vještine.

Poslovna svakodnevica — izazovi i rješenja

U svakodnevnim poslovnim situacijama neprestano se susrećemo s brojnim izazovima. Suradnja s klijentima i kolegama, pravovremeno izvršavanje zadataka, zauzimanje za vlastite stavove i brojni drugi izazovi lako se mogu pretvoriti u prepreke. Ako naučimo kako se suočiti s izazovima, prepreke postaju prilika za inovativna rješenja, ali i za osobni i profesionalni napredak.

Bez obzira jesmo li voditelji ili članovi nekog tima, često smo u situaciji da trebamo jasno prenijeti određenu poruku. U prenošenju uputa, zadataka ili sugestija važno je jasno komunicirati što očekujemo od suradnika i isto je toliko važno saslušati naše sugovornike. Osim jasne i ugodne komunikacije, u radu u timu važno je stvoriti pozitivnu radnu atmosferu koja će dovesti do zajedničkog ostvarivanja ciljeva.

Brojni zadatci i rad na više projekata odjednom zahtijevaju učinkovito upravljanje vremenom. U tome nam mogu pomoći planovi aktivnosti i definiranje pojedinačnih ciljeva. Kada uspostavimo kontrolu nad svojim vremenom, lakše ćemo postaviti prioritete i fokusirati se na pojedine zadatke.

Svaki posao sa sobom donosi specifične probleme. Uspješnost u rješavanju problema ovisi o našoj spremnosti da se s problemom suočimo, a u tome nam mogu pomoći kreativan pristup i inovativna rješenja.

Svi ovi i mnogi drugi izazovi mogu se lakše svladati stjecanjem vještina koje zovemo meke vještine. Meke vještine nam pomažu u suočavanju s nepredvidivim i zahtjevnim situacijama koje su dio svakog poslovanja.

Uvijek je dobro vrijeme za učenje mekih vještina

Kako bismo spretno premostili prepreke i izazove u poslu ili se istaknuli na radnom mjestu, uvijek je dobra odluka stjecanje novih korisnih vještina. Razvoj mekih vještina može nam pomoći da se usavršimo u vođenju, prodaji i razvoju kompetencija. Osim toga, razvoj mekih vještina nužan je za naš profesionalan rast.

Online edukacija Ciklus vještina zaposlenika 21. stoljeća je program e-učenja o najtraženijim mekim vještinama na današnjem tržištu rada. Ciklus se sastoji od 15 online tečajeva koje je razvila certificirana trenerica poslovnih edukacija. U ovim zanimljivim online tečajevima steći ćete nove vještine koje će vam pomoći da uspješno rješavate poslovne izazove i istaknete se na svom radnom mjestu.

U ovom ciklusu usavršit ćete svoje komunikacijske vještine, naučiti kako postaviti realne ciljeve i povećati produktivnost, saznati kako stvoriti nove prilike kreativnim rješavanjem problema i još mnogo toga.

Ciklus vještina zaposlenika 21. stoljeća je online edukacija kreirana i za pojedince koji žele steći nove vještine, i za poslodavce koji žele organizirati stručno usavršavanje za svoje djelatnike. Prednost online učenja je što polaznici mogu materijalima pristupiti uvijek, odnosno u vrijeme koje im najbolje odgovara. Svi polaznici stječu potvrdu o uspješno završenoj edukaciji.

Online edukacija Ciklus vještina zaposlenika 21. stoljeća razvijen je u suradnji tvrtke Cognita, specijalizirane za e-učenje i tvrtke Avus, specijalizirane za edukacije i razvoj zaposlenika.

Komentari

Koraci do učenja

1Prijavi se

Prijavite se, a ako nemate korisničko ime, registrirajte se.

2Pronađi i upiši program

Pronađite edukacijske programe u Katalogu i Certifikaciji, ili koristite polje za pretragu.

3Uči

Upisani programi dostupni su u meniju Korisnik, Moji tečajevi.

»Detaljne upute

Trebate pomoć?