Imate žicu za učenje?

Kako jednostavno naučiti programirati u Pythonu?

Ruke na tipkovnici i priručnik za Python pored prijenosnog računala

Bez obzira želite li napraviti prve korake u svijetu programiranja ili planirate nadograditi svoje vještine, programski jezik Python mogao bi biti rješenje za vas.

Usporedimo li ga s drugim programskim jezicima, Python se odlikuje jednostavnošću pa se na učenje ovog programskog jezika često odlučuju oni koji tek ulaze u svijet programiranja. No istovremeno, Python pruža mnoštvo različitih mogućnosti i resursa pa je zato čest odabir i iskusnih developera koji razvijaju nove aplikacije.

Ukratko, kada govorimo o Pythonu, govorimo o programskom jeziku pomoću kojeg možete izraditi gotovo sve–od jednostavnih skripti do web aplikacija.
Popularnost programskog jezika Python

Kako je došlo do velike potražnje za Python programerima?

Python je jezik koji se sve više koristi u procesima analize i obrade podataka. S obzirom na streloviti napredak u području razvoja umjetne inteligencije i strojnog učenja, potražnja za Python programerima je u porastu. Kako na inozemnom, tako i na hrvatskom tržištu rada.

Jeste li znali da su pomoću Pythona napravljene neke od najpoznatijih svjetskih aplikacija kao što su Instagram i Spotify?

Pročitajte ovdje koje su još poznate aplikacije koje svakodnevno koristite izrađene uz pomoć programskog jezika Python.

Uz mnogobrojne prednosti opisane u prethodnim redcima, važno je naglasiti i značaj globalne Python zajednice. Kolegijalna zajednica okuplja stručnjake koji će rado podijeliti dragocjena iskustava stečena tijekom godina rasta popularnosti ovog jezika. Programeri svih profila i razina stručnosti mogu postati dio ove globalne baze znanja.

Online učenje o programskim jezicima

Mnoštvo entuzijasta programera odlučuje se na samostalno učenje novih programskih jezika, a izvore edukacije pretražuju diljem weba. Iako je to praktičan, dostupan i često besplatan način učenja, donosi i mnoštvo nedostataka.

Potraga za kvalitetnim edukacijama oduzima previše vremena, a raznovrsni materijali prikupljeni iz različitih izvora ne pružaju jasnu strukturu koja će polaznike kvalitetno voditi, korak po korak, dok usvajaju nova znanja.

Za maksimalno učinkovitu organizaciju vremena i stjecanje novih specifičnih znanja i njihove praktične primjene, najbolja je opcija odabir specijalizirane online edukacije koju su kreirali stručnjaci.

Technology & Developer kolekcija online tečajeva

Tvrtka Cognita, specijalizirana za e-učenje, u suradnji sa svojim partnerom Skillsoftom, globalnim liderom u ponudi online tečajeva, donose vam online edukaciju o Pythonu u sklopu kolekcije Technology & Developer.

Jednogodišnji pristup Technology & Developer kolekciji tečajeva omogućuje vam da tijekom godine dana steknete znanja iz mnogobrojnih područja IT industrije.

Kolekcija je namijenjena svim postojećim i budućim informatičkim stručnjacima i obuhvaća online edukacije iz područja razvoja softvera, web dizajna, operativnih sustava, serverskih tehnologija, razvoja produkta, vođenja projekata, i mnogih drugih aktualnih tema i područja.

Online edukacija za Python

U sklopu kolekcije dostupan je online edukacijski program za Python u kojem polaznici imaju pristup na:

  • 60 online video tečajeva početne, napredne i ekspertne razine
  • online testove za provjeru znanja
  • predavanja u virtualnoj učionici
  • online knjige za stručnjake i vodiče za početnike o programiranju u Pythonu
  • virtualno okruženje za vježbe programiranja (Practice Lab) koje sadrži zadatke za kodiranje s instrukcijskim videima.

Detaljan opis online edukacijskog programa o Pythonu možete pročitati ovdje.

Online učenje na inteligentnoj platformi Percipio

Sadržaj edukacijskih programa dostupan je putem inteligentne platforme za učenje Percipio uz koju možete maksimalno iskoristiti svoje vrijeme i odabrati tip učenja koji se prilagođava vašim obvezama.

Platforma Percipio pruža najbolju podršku i iskustvo učenja kroz sadržaje koje možete:

  • gledati
  • čitati
  • slušati
  • vježbati.

U ovoj online edukaciji imat ćete priliku koristiti najnovije metode i trendove u digitalnom učenju koje pruža najbolje iskustvo za korisnika.

Promotivna ponuda online tečajeva o Pythonu

Tvrtka Cognita pripremila je promotivni popust od 40% za e-učenje Python. Promotivni popust uključuje jednogodišnji pristup cijeloj Technology & Developer kolekciji online tečajeva.

Za više informacija o promociji, online edukacijskim programima i besplatnom demo pristupu obratite nam se na e-mail: info@cognita.hr.

Slični članci

Program je baziran na multimedijalnim, interaktivnim e-tečajevima za samostalno učenje na engleskom jeziku. Serija sadrži nekoliko povezanih tečajeva za koje je predviđeno nekoliko sati učenja, a to je usporedivo s klasičnim učioničkim seminarima u trajanju od pola dana do dva dana.

U ovom online edukacijskom programu upoznat ćete se s programskim jezikom Python i učit ćete o njegovoj raznovrsnoj uporabi. Python je programski jezik opće namjene i sve je popularniji na svjetskom IT tržištu. Ovaj programski jezik je pogodan temelj za učenje programiranja i nudi veliki izbor kvalitetnih modula specifičnih za područje primjene. Edukacijski program je na engleskom jeziku i sastoji se od online video lekcija s hrvatskim titlovima, testova za provjeru znanja, snimki predavanja uživo (Bootcamp), online knjiga i audio knjiga, testnih okruženja s praktičnim zadacima (Practice Lab), testova za određivanje razine poznavanja programskog jezika (Skill Benchmark). Program je podijeljen u dvije razine-Beginner i Intermediate.

Classification with Python Live Course je online tečaj koji sadrži 4 sesije naprednih online predavanja o modelima klasifikacije u programskom jeziku Python.

Komentari

Koraci do učenja

1Prijavi se

Prijavite se, a ako nemate korisničko ime, registrirajte se.

2Pronađi i upiši program

Pronađite edukacijske programe u Katalogu i Certifikaciji, ili koristite polje za pretragu.

3Uči

Upisani programi dostupni su u meniju Korisnik, Moji tečajevi.

»Detaljne upute

Trebate pomoć?

Trenutno nema programa koji imaju objavljene termine.