Imate žicu za učenje?

5 razloga zašto odabrati PHP za izradu web stranica

Web stranica je polazišna točka gdje će vaši klijenti potražiti informacije o vama, vašim proizvodima i uslugama. No, web stranica nije samo mjesto gdje korisnici prikupljaju informacije, već je to njihov prvi susret s vašom tvrtkom.

Ukoliko im pri tom prvom susretu pružite pozitivno korisničko iskustvo, veća je šansa da će se zadovoljni klijenti oboružani korisnim informacijama vratiti na vašu web stranicu i potencijalno ostvariti uspješnu suradnju s vama.

Što danas znači pozitivno iskustvo korisnika kod pregleda web stranice?

Razvoj web stranica slijedi određene trendove, baš kao uostalom i drugi procesi u kreativnoj i informatičkoj industriji. Trendovi se naravno mijenjaju, ali mogli bismo reći da je željeni ideal u izradi web stranica kreirati pamtljivo ili upečatljivo, pomalo drugačije iskustvo.

Razvojem tehnologija, ali i novih saznanja o korisničkom iskustvu (famozni UX) u području dizajna i pisanju sadržaja, fokus je usmjeren na željeni ishod posjete web stranici. Željeni ishod posjete stranici tako naprimjer može biti dijeljenje bloga na društvenim mrežama ili odabir i kupovina artikla u web shopu.

Stoga su nam za stvaranje dobrog korisničkog iskustva važni podaci o korisnicima i njihovom korištenju web stranice. Kod razvoja web stranice važni su i alati, kao naprimjer odgovarajući programski jezici, pomoću kojih ćemo izraditi kvalitetnu web stranicu po mjeri naših korisnika.

Zaključit ćemo da izrada web stranice kojoj će se ljudi vraćati podrazumijeva proces izgradnje strukture i logike koje će korisnicima pružiti ugodno iskustvo bez frustracija. Isto tako, za izradu takve web stranice trebat ćemo specifična znanja i vještine.

Što je PHP?

PHP je jedan od najpopularnijih programskih jezika koji se koriste za izradu web stranica.

Jeste li znali da su neke od najpoznatijih svjetskih web stranica izrađene upravo pomoću PHP programskog jezika? Neke od njih su: Wikipedia, Facebook, Wordpress, Slack MailChimp, Etsy,…

Pročitajte ovdje koje još poznate tvrtke na svojim web stranicama koriste PHP.

Osim po vrlo raširenoj uporabi, po čemu je još PHP popularan?

PHP je open-source skriptni jezik opće namjene, a zbog svojih brojnih prednosti i jednostavne uporabe koristi se za izradu mnogih web stranica i aplikacija.

Zašto baš PHP?

Kao što smo spomenuli u prethodnom poglavlju, PHP se koristi na većini internet stranica koje svakodnevno posjećujete.

Najveća prednost ovog programskog jezika je to što je vrlo jednostavan za početnike i ne predstavlja im nepremostiv izazov, ali istovremeno nudi mnoštvo naprednih značajki za iskusne programere.

5 najvažnijih prednosti za korištenje PHP programskog jezika

PHP programski jezik koristi otprilike 80% web stranica, a ovo su njegove najvažnije značajke i prednosti:

Jednostavno i lako korištenje

PHP programski jezik je jednostavan za učenje i primjenu. Dodatna prednost je podrška za popularne sisteme kao što su Wordpress, Drupal i drugi.

Čak i programeri početnicu mogu postići izvrsne rezultate u radu uz pomoću ovog programskog jezika.

Open-source rješenje za izradu web stranice

Svakako, jedna od većih prednosti je to što je PHP open-source rješenje koji se može koristiti besplatno.

Redovite nadogradnje

PHP se često nadograđuje i redovito ažurira i na taj način nudi značajna poboljšanja u svojim novim verzijama.

Community (potpora zajednice)

Ako izrađujete web stranicu u jednom od najpopularnijih programskih jezika, postoji velika zajednica korisnika s kojima ćete se moći savjetovati i razmijeniti iskustva.

Ako ste novi u web developmentu, potpora i savjeti iskusnih developera bit će vam neprocjenjivi u ključnim trenucima i uštedjet će vam puno vremena.

Provjerena metoda

PHP je provjerena metoda i programski jezik koji je isproban i testiran od strane velikog broja iskusnih developera.

Gdje naučiti PHP?

Tvrtka Cognita, specijalizirana za e-učenje, u suradnji sa svojim partnerom Skillsoftom, globalnim liderom u ponudi online tečajeva, donose vam online edukaciju za Technology & Developer kolekciju i programski jezik PHP.

Jednogodišnji pristup Technology & Developer kolekciji tečajeva omogućuje vam da tijekom godine dana steknete znanja iz mnogobrojnih područja IT industrije.

Kolekcija je namijenjena svim postojećim i budućim informatičkim stručnjacima i obuhvaća online edukacije iz područja razvoja softvera, web dizajna, operativnih sustava, serverskih tehnologija, razvoja produkta, vođenja projekata, i mnogih drugih aktualnih tema i područja.

U sklopu kolekcije dostupan je online edukacijski program za PHP programski jezik u kojem polaznici imaju pristup na:

  • 4 online video tečajeva
  • online testove za provjeru znanja
  • 8 stručnih online knjiga i vodiča za početnike o izradi web stranica, PHP jeziku i okviru Zend Framework
  • virtualno okruženje za vježbu programiranja u pješčanicima (LAMP Stack Sandbox) koje sadrži zadatke za kodiranje s instrukcijskim videima.

Detaljni opis PHP online edukacijskog programa možete pročitati ovdje.

Sadržaj edukacijskih programa dostupan je putem inteligentne platforme za učenje Percipio uz koju možete maksimalno iskoristiti svoje vrijeme i odabrati tip učenja koji se prilagođava vašim obvezama.

Platforma Percipio pruža najbolju podršku i iskustvo učenja kroz sadržaje koje možete:

  • gledati
  • čitati
  • slušati
  • vježbati.

U ovoj online edukaciji imat ćete priliku koristiti najnovije metode i trendove u digitalnom učenju koje pruža najbolje iskustvo za korisnika.

Promotivna ponuda PHP online tečaja

Tvrtka Cognita pripremila je promotivni popust od 40% za e-učenje Programski jezik PHP. Promotivni popust uključuje jednogodišnji pristup cijeloj Technology & Developer kolekciji online tečajeva.

Za više informacija o promociji i online edukacijskim programima obratite nam se na mail: info@cognita.hr.

Pratite novosti iz svijeta e-učenja na portalu: https://www.edukacija.net/ .

Komentari

Koraci do učenja

1Prijavi se

Prijavite se, a ako nemate korisničko ime, registrirajte se.

2Pronađi i upiši program

Pronađite edukacijske programe u Katalogu i Certifikaciji, ili koristite polje za pretragu.

3Uči

Upisani programi dostupni su u meniju Korisnik, Moji tečajevi.

»Detaljne upute

Trebate pomoć?

Trenutno nema programa koji imaju objavljene termine.