Imate žicu za učenje?

PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP)®

E-learning program

Trajanje

9 sati

Pristup

365 dana

0
Još nema glasova
 

Termini

 

Želite samo probati?

Za demo je potrebna prijava.

Opis

PMI udruga prepoznaje korištenje agilnih principa, praksi, alata i tehnika kao zasebnu metodologiju pa se u zadnjih nekoliko godina takav način upravljanja projektima značajno povećao. Gartner predviđa da će do kraja 2012. godine ovakav pristup biti korišten u čak 80% svih software development projekata.

Istraživanje PMI udruge pokazalo je pak da se agilno upravljanje projektima čak utrostručilo u periodu od prosinca 2008 do svibnja 2011. Nadalje, istraživanje je potvrdilo da je pritom smanjen broj nedostataka konačnog proizvoda, povećala se produktivnost tima i što je najvažnije, povećala se poslovna vrijednost kao glavni dobitak na kraju.

Program je baziran na multimedijalnim, interaktivnim e-tečajevima za samostalno učenje na engleskom jeziku. Program sadrži jednu ili više serija tečajeva koji zajedno čine povezanu i zaokruženu cjelinu. Tečajevi su razvijeni u Skillsoftu, najvećoj svjetskoj e-learning kompaniji.

Edukacija ima sljedeće osobine:

  • Polaznik dobiva pristup odabranim tečajevima na godinu dana. Dobiva vlastito korisničko ime i lozinku kojima pristupa sustavu i tečajevima.
  • Tečajevima se može pristupati u bilo koje vrijeme, neograničen broj puta. Čak i kada polaznik neki tečaj savlada, može mu ponovo pristupiti radi ponavljanja i osvježavanja znanja.
  • Tečajevi su strukturirani (podijeljeni na cjeline - module, poglavlja, lekcije...), multimedijalni, interaktivni i polaznika slijedno vode kroz gradivo. Polaznik tipično ima gumbe za navigaciju (naprijed, nazad) kojima se kreće kroz gradivo.  Na pojedinim stranicama nalazi se gradivo prezentirano u obliku teksta, slike, animacije, videa ili interaktivnih elemenata. Najčešće postoji i glas koji čita tekst prikazan na ekranu (ili se tekst moze prikazati u obliku titlova).
  • Interaktivni elementi uključuju kviz pitanja, zadatke i vježbe čiji je cilj polazniku pomoći u savladavanju gradiva.
  • Da bi polaznik savladao tečaj, treba proći kroz sve stranice neke lekcije i kroz sve lekcije tečaja.
  • Nije potrebno proći kroz cijeli tečaj (ili lekciju) odjednom. Sustav pamti postignuto i kod sljedeće prijave, polaznika će dočekati ista situacija kao kod zadnjeg pristupa (zapamćen napredak i lokacija na kojoj se nalazio).
  • Većina tečajeva uključuje testove koje je moguće koristiti za predtestiranje i završno testiranje. Polaznik testovima može pristupati višekratno, a njihova glavna namjena je samostalna evaluacija postignutog.
  • Tečajevi mogu uključivati transkripte, Skill BriefoveJob Aidove i druge dodatne resurse, koji korisniku služe kao dodatni materijali za učenje i kasniji rad i koje može isprintati. 
  • Za pojedine tečajeve postoji mentorska podrška u obliku direktnih poruka i poruka u sklopu diskusijskih grupa, a neke tečajeve kombiniramo s drugim metodama (predavanjima u učionici ili putem Interneta).
  • Jednom mjesečno polaznik dobiva podsjetnik s kratkom statistikom o napretku. 

 

Ciljevi programa

Priprema za stjecanje certifikata PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP).

Kome je program namijenjen

Program je namijenjen pripremi za stjecanje certifikata PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP). Ovaj certifikat namijenjen je prepoznavanju i ocjeni znanja potrebnih za agilan pristup u upravljanju projektima. Pritom on nije namijenjen samo vlasnicima PMP certifikata, već svima s iskustvom agilnog upravljanja projektima.

Potrebno predznanje

Osnove upravljanja projektima.

Metode izvršavanja programa

Certifikacija

Program služi kao priprema za stjecanje certifikata PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP).

Više informacija o certifikatu: http://www.pmi.org/Certification/New-PMI-Agile-Certification.aspx

Program donosi 2 PMI-PDU.

Komentari

Koraci do učenja

1Prijavi se

Prijavite se, a ako nemate korisničko ime, registrirajte se.

2Pronađi i upiši program

Pronađite edukacijske programe u Katalogu i Certifikaciji, ili koristite polje za pretragu.

3Uči

Upisani programi dostupni su u meniju Korisnik, Moji tečajevi.

»Detaljne upute

Trebate pomoć?